4 gode grunde til at overveje at gå til terapi

Sponsoreret indhold

Da min bedste ven først foreslog, at jeg skulle gå til terapi, følte jeg mig bange og ligesom hun troede, at der var en stor ting galt med mig. Jeg undskyldte hurtigt forslaget og forsøgte at gøre noget, som normale mennesker gør, som at se på tv eller kigge i mobilen.

Jeg flyttede for nylig til landet og besluttede at gå til en psykolog, fordi dybt ned følte mig som om jeg vidste, at der var noget som ikke var helt rigtigt, ikke at jeg var dårlig eller noget.

Her er 4 grunde, jeg tror, ​​at alle bør overveje at gå til terapi.

1. Det virker at gå til psykolog

Terapi har lært mig at være mere selvbevidst, forstående og empatisk. Det er som om jeg er i stand til, at få mere barmhjertighed over for folk. Hvad det hele handler om er dette:

Folk reagerer negativt, fordi de ikke modtager den kærlighed, de har brug for.

Terapi handler om at udforske de områder, hvor du ikke har modtaget den kærlighed du har brug for, og forsøger ikke at handle ud af de sårede minder i livet i dag.

2. Terapi er ikke nysgerrig, den lærer

“Har jeg virkelig brug for det?” Jeg har ikke haft det så dårligt i mit liv, folk går igennem noget meget værre, jeg er allerede en dyb tænker, jeg tror ikke, det ville være sundt at fordybe mig i mine følelser for meget, kan jeg ikke bare komme over det?”

“Hvad med, du kommer over det faktum, at du skal komme over det”

Eller kursusbehandling kan være intens, jeg går ind i nogle af de mest skadelige minder, jeg har, men hvor smukt jeg kommer til at komme ud på den anden side, føler mig i fred og forstå, hvorfor jeg handlede på måder jeg handlede på.

Ting bliver ikke intense, medmindre du gør det intenst og intensitet er ikke altid en dårlig ting. Jeg har hørt historier om terapeutens nysgerrighed og antagelser. Nogle gange føler jeg mig som om min terapeut gør antagelser. For eksempel en uge gik hun på ferie og den næste uge, da hun kom tilbage, spurgte hun mig, hvordan jeg følte, mens hun var væk, jeg svarede “fint” og jeg måtte se på gulvet.

Hun fulgte mine øjne med hovedet og sagde: “var det rigtigt?”. Nogle gange antager jeg, at det kan synes, at de ser på de forkerte områder, men du styrer sessionen, du taler. De er der næsten som lydkort for at spørge dig om dine følelser og forklare visse begreber for dig, de giver aldrig deres mening om noget.

3. Det er ydmygende at gå til psykolog

Og du og jeg skal være ydmyge. Det første skridt er svært at tage og lave en aftale, selvom du ikke føler det som om det virker, er det svært at fortsætte. Men jeg beder om, at have tålmodighed. Selvfølgelig vil jeg blive fikset og helbredt lige nu! Men hvem ved, hvor længe det kan tage? Som en af mine venner (som er fantastisk) siger.

“Du skal være okay med ikke at være ok”

4. Vi har alle mønstre af adfærd, der er dårlige

Her er nogle af mine. Jeg er passiv aggressiv, jeg kan lide at stille styre folk, jeg kan manipulere i min tale og føle mig berettiget til respekt især af dem, der er tættest på mig. En del af min kærlighed er, fordi jeg er bange for, at folk vandt. Jeg kan ikke lide mig, hvis jeg ikke gør det, har jeg svært ved at sige nej til, at gøre ting for folk, hvis jeg tror, ​​at de vil lide mig mere på grund af det, jeg er bange for, at hvert menneske på jorden ikke rigtig kan lide mig. Jeg er dømt uden at vide det, jeg har mønstre af afvisning i min fortid …

Jeg lyder ganske deprimerende, ikke?

Sandheden er, at denne selverkendelse faktisk er en utrolig dyd, og jeg kan træne mig selv for ikke at handle ud fra disse negative mønstre. Det tager tid, og jeg vil mislykkes. Men terapi lærer mig at sige, hvad jeg mener, når jeg er trist eller sur, ikke bare at handle, for at få barmhjertighed over dem. Det lærer mig, at sige nej og at være ok med det, at ikke kunne styre og lade andre tænke anderledes end mig og være ok med det. Vi vil alle have kærlighed og vi vil alle have kærlighed til andre mennesker. Terapi lærer mig bogstaveligt talt at håndtere hver eneste situation i livet bedre, og jeg tror, at alle kunne drage fordel af det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.