Gør haven klar til foråret

Foråret er godt på vej, og snart kan vi tilbringe mere tid i haven. Haven har stået stille, og så alligevel ikke; visne grene og blade gemmer sig i alle kroge, og man kan spotte algerne, der gror på diverse facader, der trænger til algerens. Derfor trænger haven til en kærlig hånd, så du kan slappe af i den igen.

Forårets vokseværk

Foråret giver alle planter vokseværk, og det er noget, man skal være klar på. Dog skal man lige have ryddet vinteren af vejen først; det er meget nemmere at slappe af i en have, som er ren og pæn, end en, der føles rodet. Det gælder om at fjerne alle vinterens visne efterladenskaber, så haven kan blive frodig og grøn igen. Det er også en god idé at begynde en sund vane med at fjerne ukrudt regelmæssigt, så det aldrig overtager dine bede.

Flotte facader

Dog er en have ikke udelukkende planter; der er også forskellige facader såsom sten, fliser og murer. Vinterne i Danmark er ikke så kolde, som de altid har været, men de er stadig mørke og fugtige, og det er det helt optimale miljø for alger at vokse i. Der findes mange forskellige typer af alger, og de elsker at vokse på udendørs facader. Her kan det være en god idé at få fat i noget algerens, så du slipper for de ucharmerende pletter, der giver et slidt udtryk. Med algerens og rene facader får hele haven et friskt look.

Nyd foråret

Foråret er en skøn tid, og på de dage, hvor det stadig er for koldt til at slappe af i haven, er det oplagt at arbejde i haven i stedet for, så du bevæger dig og holder dig varm. Uanset om dit fokus er på planterne eller på havens andre elementer, vil selv en lille smule indsats kunne gøre en stor forskel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.