Hvordan vælger du den rette yogamåtte? DEL 1

Sponsoreret indhold

For femten år siden var der kun en grundlæggende type yogamåtte – lavet af PVC og kendt for sin klæbrighed – og din eneste mulighed var, om man skulle købe lilla eller blå. Nu findes der yogamåtter, der passer til alle prioriteter og præferencer.

Ud over en farve og et mønster, der passer til din stil, skal din yogamåtte holde dig stabil i dine stillinger; den skal være nem at opbevare og transportere, men komfortabel og give støddæmpning. Du vil måske også have at din måtte skal være miljøvenlig. Disse aspekter af din yogamåttes egenskaber påvirkes alle af, hvordan yogamåtten er lavet: hvor tyk den er, hvad den er lavet af og dens overfladestruktur.

Brug denne vejledning til, at hjælpe dig med at finde den rette yogamåtte, som du kan blive glad for – en der passer til din praksis, prioriteter, livsstil, værdier og budget.

1. Tykkelse

Hvorfor er det vigtigt: Tykkelsen af ​​din yogamåtte har meget at gøre med, hvor behagelig den er – for tynd, og dine knæ kan blive smadret under flere af øvelserne. Afvigelsen er, at tykke yogamåtter (nogle så tykke som 6-8 mm) kan gøre det sværere for dig, at føle en stærk forbindelse til gulvet, hvilket gør dig mere ustabil i “Tree Pose”, for eksempel.

Valg: En standard yogamåtte er ca. 3-4 mm tyk, mens den tykkeste er ca. 6-8 mm. Der er også helt tynde yogamåtter, ofte regnet som rejse-yogamåtter, de er blot ca 1-2 mm tykke. De foldes let og vejer ikke meget, hvilket gør dem i stand til at kunne pakkes i en kuffert.

Grundlæggende købsvejledning: Overvej hvor meget plads du skal bruge på din yogamåtte, hvor vigtig transporten er, og hvor “sweet spot” er i forhold til komfort og i forhold til, at kunne føle en direkte forbindelse med gulvet. Hvis du har lille plads til opbevaring.

Hvis du ikke har noget imod at bære og opbevare lidt mere for mere polstring, skal du overveje en yogamåtte, der er ca. 3-4 mm tyk. Og hvis du absolut skal være i stand til, at pakke din yogamåtte i en kuffert, så få dig en foldbar rejse yogamåtte i 1-2 mm tykkelse.

2. MATERIALE

Hvorfor er det vigtigt: Det materiale, din yogamåtte er lavet af, dikterer dens tekstur, klæbrighed, miljøvenlighed og blødhed, og hvordan den holder over tid.

Valgmuligheder: De fleste standard yogamåtter er lavet af PVC. Nyere, mere miljøvenlige muligheder omfatter naturligt og genbrugt gummi og økologisk bomuld eller naturlig bomuld (hvilket betyder, at stoffet ikke behandles med syntetiske belægninger under fremstillingen).

Grundlæggende købsretningslinjer: Hvis du er allergisk over for latex, skal du undgå yogamåtter lavet af naturgummi. Hvis du vil holde fast i den testede og ægte klæbemåtte, skal du vælge en yogamåtte fremstillet af PVC, som kan udholde dit brug og slid i mere end et årti. Blødheden kan variere meget med forskellige blandinger af materialer, men generelt er PVC den mest brugte til yogamåtter.

Ud over disse grundlæggende ting, så læs videre og lad dine andre prioriteter – tekstur, klæbrighed og miljøvenlighed være dine vejledninger.

GÅ VIDERE TIL DEL 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.