Hvordan vælger du den rette yogamåtte? DEL 2

3. TEKSTUR

Sponsoreret indhold

Hvorfor det er vigtigt: Tekstur af din yogamåtte bestemmer, hvor meget trækkraft den giver. På samme måde som klæbrighed påvirker tekstur, hvor meget den glider. Det giver fysiske barrierer for glidning (mens klæbrigheden er afhængig af “sugning”). Og fordi teksturen påvirker den måde, en yogamåtte føles på, er den også en del af den samlede komfort.

Hvis du er en “Prinsessen-på-ærten-typen”, vil enhver ujævn tekstur sandsynligvis irritere dig i savasana. Tekstur kan enten være menneskeskabt (f.eks. et mønster af hævede bump) eller dikteret af materialerne – jute yogamåtter har en organisk grovhed over sig, mens PVC yogamåtter, selv om de er lidt strukturerede, har en blødere følelse.

Valgmuligheder: Der er en yogamåttestruktur, som passer til ethvert indfald – fra helt glat til grove.

Grundlæggende købsretningslinjer: Hvis du leder efter en yogamåtte, der forhindrer at glide, og du vil undgå PVC-måtter (de traditionelle klæbende yogamåtter), skal du kigge efter en gummi-, jute- eller bomuldsyogamåtte, der har et hævet, taktil mønster. Det ekstra greb, den hævede tekstur giver, kan hjælpe dig med at holde sig effektiv ligegyldigt hvor meget du har svedt.

Hvis glathed er af allerstørst betydning for dig, er en PVC yogamåtte den rigtige vej. Og hvis du nyder klæbrighed, men er nysgerrig efter de nyere, mere miljøvenlige muligheder, så prøv før du køber. Nogle miljøvenlige yogamåtter kan overraske dig med hvor meget trækkraft de giver, selvom de ikke har den traditionelle “klæbrige” følelse.

4. KLÆBRIGHED

Hvorfor er det vigtigt: En klæbrig yogemåtte holder dig fra at glide rundt og hjælper dig med, at opretholde din position, når du flytter dig fra en stilling til en anden, samt når du holder den i flere sekunder.

PVC yogamåtter har den højeste klæbrigheds-faktor.

Grundlæggende købsvejledning: Hvis du har brug for hjælp til, at opholde sig i din stilling, men du ikke er glad for tanken om, at bruge en yogamåtte med en hævet tekstur, er en PVC yogamåtte sandsynligvis dit bedste valg. Husk bare, at disse yogamåtter kun er klæbrige, når de er rene, så sørg for at du passer godt på din yogamåtte. Hvis du køber en PVC-yogamåtte, skal du vaske den, inden du bruger den, og brug en praktisk “yoga-vaskemaskine”, når du bemærker, at dine hænder glider fremad i en “downward dog”.

5. MILJØVENLIGHED

Hvorfor er det vigtigt: Som yogier holder vi af ahimsa, eller ikke-vold. Det at dyrke yoga på en yogamåtte, der i sidste ende vil ende med at tilstoppe lossepladser i årtier, det støtter vi ikke.

Valgmuligheder: Miljøvenlige yogamåtter er typisk lavet af naturlig eller genanvendt gummi. Disse yogamåtter kan også indeholde naturlige materialer, såsom jute eller økologisk bomuld.

Grundlæggende købsvejledning: Hvis miljøvenlighed er vigtig for dig, skal du undgå yogamåtter lavet af PVC (den traditionelle klæbrige måtte), som ikke nedbrydes på lossepladser, og det er svært og kostbart at genbruge. Gummi, jute og bomulds yogamåtter, mens de er tilgængelige i en række tykkelser, har tendens til at være tykkere og smallere end PVC måtter. Du kan få en yogamåtte, der er miljøvenlig, har en tykkelse, som opfylder dine behov for komfort og bærbarhed, og har en tekstur (som et hævet geometrisk mønster), der forhindrer glidning.

6. PRISNIVEAU

Typisk vil en “almindelig” tykkelse, almindelig fastfarvet PVC klæbrig yogamåtte være i den lave ende af prisklassen. Derfra kan du betale mere for mønstre, designs eller logoer; tykkelse; antibakterialle behandlinger; og kølige teksturer, især hævede taktile mønstre. Miljøvenlige yogamåtter har tendens til, at være i retning af den høje ende af prisklassen – men alle pengene værd i komfort, for miljøet og dit sind.

7. STIL

Når du har indsnævret dine valg ned efter tykkelse, materiale, tekstur, klæbrighed, miljøvenlighed og pris, er der kun en faktor tilbage: stil! Så fortsæt og vælg din yndlingsfarve eller mønster. God shopping!

Tag alt hvad du har lært, og køb en yogamåtte her for at finde din perfekte pasform!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.