Få nu skiftet jeres lås ud piger :)

Sponsoreret indhold

Vi er jo rigtig mange som bor til leje i lejligheder inde i byen, og ofte i meget gamle bygninger. Meget gamle lejligheder. Og de har meget gamle låse. Som er meget nemme at dirke op eller underbore for den sags skyld.

Og inde i byen kan vi også ofte være udsatte for indbrud i vores lejligheder, når nu det er så nemt at bryde låsen op.

Men jeg har fundet en løsning!

Ja altså, der er ikke noget genialt i det og det er heller ikke mig, som har opfundet noget genialt. Men jeg har fundet nogle låsecylindre som er meget meget svære at dirke op. Faktisk er de dirkfri. Så Egon Olsen, bliv hjemme!

Udover at de er dirkfri, så kan de heller ikke underbores. Eller jo, de kan godt underbores, men der er ingen vrider på bagsiden. Man skal nemlig bruge nøgle både foran og bagpå låsecylinderen. Så bryder tyven først ind skal kan tyven heller ikke lige hurtigt smutte ud af døren da den er låst og kun kommer op hvis døren smadres eller åbnes med nøglen.

I øvrigt kan man også få nøgler og låsecylindre som kan bruges i alle døre, postkasser og hængelåse, så du kun behøver én nøgle! Det er sgu smart og man er fri for det store nøglebundt i tasken.

Prøv lige at læse her hvordan en låsecylinder virker

De fleste mekaniske låse er monteret på ting som døre og skabe (selvfølgelig) og har to fysisk adskilte dele. En del er monteret på rammen (den statiske del af døren) og en robust metalforstærkning til et hul, der skæres ind i selve døren (for at forhindre, at den låste dør åbnes ved stor kraft). Den anden del af låsen passer ind i et rektangulært hul i døren og består af en metalmekanisme, der bevæger en tung bolt ind eller ud af det forstærkede hul. Bolten glider fra side til side, når du drejer en nøgle med uret eller mod uret, så det skal betjenes med en mekanisme (en vrider f.eks.), som kan omdanne rotationsbevægelsen til glidebolten. Hvis det var alt, hvad en lås bestod af, ville enhver nøgle kunne åbne enhver lås. Så den anden vigtige del af en låses mekanisme er et sæt faste eller bevægelige “pins”, der går i indgreb med slidser, der skæres ind i nøglen, idet kun en nøgle kan rotere, dreje, glide bolten og åbne døren.

Smart ikke? Det lyder noget nørdet, men er i virkeligheden ret simpelt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.